Meer resultaten voor aansprakelijkheid medische hulpmiddelen

Productaansprakelijkheid; wat is dat eigenlijk? Jeroen Bosch Advocaten.
Klik hier voor een recente uitspraak van het Hof van Justitie van de Europese Unie van maart 2015 over de aansprakelijkheid van medische hulpmiddelen die gebreken vertonen. Productaansprakelijkheid gaat dus echt over de door het product veroorzaakte letselschade en niet over het kapotte product zelf.
dakwerker
Medische hulpmiddelen: de aansprakelijkheid van de certificeringsinstantie aan het licht gebracht. Navigation. Twitter. Facebook. LinkedIn.
De advocaat-generaal benadrukt dat, terwijl de aansprakelijkheid voor het product primair bij de fabrikant berust overeenkomstig de Europese wetgeving betreffende de medische hulpmiddelen, de vezekeringsinstanties. Weliswaar zijn deze instanties niet belast met de rechtshandhaving en hebben deze bovenal een wetenschappelijke rol.
online lening aanvragen
Productaansprakelijkheid Van der Goen Advocaten.
U bent hier: Home Rechtsgebieden Letselschade en medische fouten Productaansprakelijkheid. Met productaansprakelijkheid wordt bedoeld de aansprakelijkheid voor schade die is ontstaan door een gebrek aan een product waarvoor de producent verantwoordelijk is. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een fout in het ontwerp. Wanneer u een product heeft gekocht verwacht u dat dit deugdelijk is en niet dat het gebruik hiervan u schade zal toe brengen. Helaas kan dit toch gebeuren. Verschillende producten kunnen van alles mankeren waardoor u schade op loopt. Hierbij kunt u denken aan een gebrekkige machines, andere gebruiksartikelen, levensmiddelen of medische hulpmiddelen.
argenta
productaansprakelijkheid bij medische hulpmiddelen De LSA informeert.
Productaansprakelijkheid bij medische hulpmiddelen. Productaansprakelijkheid bij medische hulpmiddelen. RBMNE 230119 transvaginaal mesh implantaat; arts, ziekenhuis en producent niet aansprakelijk voor de gestelde schade. GHARL 271118 Miragelplombe; toerekening gebruik gebrekkige hulpzaak aan ziekenhuis, ondanks onbekendheid met ongeschiktheid. RBMNE 010818 fabrikant hoefde niet te waarschuwen voor gokverslaving als mogelijke bijwerking Permax. John Beer 251018 aansprakelijkheid arts en ziekenhuis voor een gebrekkig product, proefschrift Jantina Hiemstra.
autonieuws
Juridische aandachtspunten bij medische software.
De Inspectie voor de Gezondheidszorg houdt toezicht op de naleving van de wetgeving rond medische hulpmiddelen en kan bestuurlijke boetes opleggen. Die kunnen in de tonnen lopen. Daarnaast kan de aansprakelijkheid vergroot worden wanneer er iets misgaat bij een patiƫnt die behandeld is met behulp van software die niet voldoet aan de regelgeving.
NJB: blog Vooraf Hartlief: Medische hulpmiddelen en de prijs van een bijzonder regime NJB Nederlands Juristenblad.
Chirurgen en ziekenhuizen kenden hun malafide praktijken niet. Is desondanks aansprakelijkheid ex art. 677: aan de orde? Het Hof wijst ook hier het beroep op genoemde parlementaire geschiedenis bij productiefout is toerekening aan arts of ziekenhuis onredelijk, zij het voorshands, af, 3 niet alleen omdat de producent frauduleus heeft gehandeld, maar ook omdat deze failliet is en de kliniek het bewuste hulpmiddel heeft gekozen. 4 Deze zaak heeft stof doen opwaaien, wellicht ook omdat zorgverzekeraars nu overwegen de kosten van verwijdering van PIP-implantaten op de ziekenhuizen te verhalen. Het medisch aansprakelijkheidsrecht lijkt inmiddels in de pas te lopen met het algemeen deel van ons verbintenissenrecht; in principe wordt de hoofdregel van art. 677: toegepast 5 Dat komt patiƫnten goed uit: de deskundigheid zit bij arts en ziekenhuis en deze kiezen in de regel de hulpmiddelen. Tegelijkertijd klinken bezorgde geluiden. De ontwikkeling heeft gevolgen, zeker wanneer het arts of ziekenhuis niet lukt regres te nemen op de producent. Is dat in een tijd waarin medische hulpmiddelen regelmatig ook minder positief het nieuws halen, voldoende reden om voor het medische toch een bijzonder regime aan te nemen?
Medische hulpmiddelen.
Waarden Abonneevoordelen Advies Contacteer Test-Aankoop Publicaties Digitale magazines Tarieven Onze labels in uw winkelrek. Voeding en gezondheid. onder de loep van Home. Gezondheidszorg: Medische hulpmiddelen. Aids-zelftest: een nuttige zaak? Sinds kort kan men in de apotheek een zogenaamde aids-zelftest kopen.
Medisch recht Monard Law Praktijkgebieden monardlaw.be.
het medisch aansprakelijkheidsrecht minnelijke en gerechtelijke procedures naar aanleiding van medische fouten, het gebruik van medische hulpmiddelen, het fonds voor medische ongevallen., farmaceutisch recht de geneesmiddelenwet, de wet medische hulpmiddelen, registratie, distributie, clinical trials, lichaamsmateriaal., de RIZIV-wetgeving de nomenclatuur, procedures voor de dienst geneeskundige evaluatie en controle van het RIZIV, referentiebedragen.

Contacteer ons