Zoeken naar aansprakelijkheid medische hulpmiddelen

productaansprakelijkheid bij medische hulpmiddelen De LSA informeert.
Productaansprakelijkheid bij medische hulpmiddelen. Productaansprakelijkheid bij medische hulpmiddelen. GHARL 271118 Miragelplombe; toerekening gebruik gebrekkige hulpzaak aan ziekenhuis, ondanks onbekendheid met ongeschiktheid. RBMNE 010818 fabrikant hoefde niet te waarschuwen voor gokverslaving als mogelijke bijwerking Permax. John Beer 251018 aansprakelijkheid arts en ziekenhuis voor een gebrekkig product, proefschrift Jantina Hiemstra.
vakantiehuis tenerife zuid
Juridische aandachtspunten bij medische software.
De Inspectie voor de Gezondheidszorg houdt toezicht op de naleving van de wetgeving rond medische hulpmiddelen en kan bestuurlijke boetes opleggen. Die kunnen in de tonnen lopen. Daarnaast kan de aansprakelijkheid vergroot worden wanneer er iets misgaat bij een patiënt die behandeld is met behulp van software die niet voldoet aan de regelgeving.
speelautomaten
Medische hulpmiddelen.
Waarden Abonneevoordelen Advies Contacteer Test-Aankoop Publicaties Digitale magazines Tarieven Onze labels in uw winkelrek. Voeding en gezondheid. onder de loep van Home. Gezondheidszorg: Medische hulpmiddelen. Aids-zelftest: een nuttige zaak? Sinds kort kan men in de apotheek een zogenaamde aids-zelftest kopen.
lening simulatie kbc
Gezondheidsrecht en medisch recht Advorma Advocaten.
Wij verlenen advies en bijstand aan een partij die betrokken geraakt bij een geschil over medische aansprakelijkheid. Zo begeleiden we slachtoffers van een medische fout die schadevergoeding wensen te bekomen. Evengoed staan we zorgverstrekkers bij die burgerlijk of strafrechtelijk aansprakelijk gesteld worden voor een medische fout: ziekenhuizen, medische professionals, associaties van medische beroepen, fabrikanten van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen.
nbb
Productaansprakelijkheid Van der Goen Advocaten.
U bent hier: Home Rechtsgebieden Letselschade en medische fouten Productaansprakelijkheid. Met productaansprakelijkheid wordt bedoeld de aansprakelijkheid voor schade die is ontstaan door een gebrek aan een product waarvoor de producent verantwoordelijk is. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een fout in het ontwerp. Wanneer u een product heeft gekocht verwacht u dat dit deugdelijk is en niet dat het gebruik hiervan u schade zal toe brengen. Helaas kan dit toch gebeuren. Verschillende producten kunnen van alles mankeren waardoor u schade op loopt. Hierbij kunt u denken aan een gebrekkige machines, andere gebruiksartikelen, levensmiddelen of medische hulpmiddelen.
Dewallens Partners.
Er is geen zorgbeoefenaar, zorgvoorziening, fabrikant van geneesmiddelen, medische hulpmiddelen of medische apps die niet met de zorg om de privacy van gezondheidsgegevens zit. Vooral de elektronische overdracht van gezondheidsgegevens en de eHealth-wereld baren veel zorgen en vereist genuanceerde en volgehouden juridische aandacht. Ons kantoor heeft ook in deze belangrijke niche van het gezondheidsrecht een unieke positie ingenomen die ook internationaal zeer gewaardeerd wordt. Naast de adviespraktijk worden ook privacy-audits uitgevoerd van bedrijven en zorgvoorzieningen en ondersteunen we wetgevende initiatieven en onderzoek voor de overheid. Onder dit dynamische praktijkdomein valt de volledige juridische begeleiding van de levenscyclus van een product. Producten kunnen biotechnologische producten zijn, maar ook cosmetica en voedingsmiddelen. De grens tussen geneesmiddel, medisch hulpmiddel, voedingsmiddel, voedingssupplement, cosmeticaproduct of biotechnisch product is flinterdun en vereist naast juridische know how ook veel productkennis. Het medisch aansprakelijkheidsrecht omvat de burgerlijke en strafrechtelijke aansprakelijkheid van de zorgbeoefenaar, zorgvoorziening of producent voor hun professioneel handelen of voor het gebruik van gebrekkig medisch materiaal.
Klinisch onderzoek met medische hulpmiddelen VUmc.
Dit dossier wordt in VU medisch centrum samen met Medische Technologie opgesteld. Voor onderzoek waarbij in-vitro diagnostische medische hulpmiddelen en/of op maat gemaakte en/of in huis gemaakte medische hulpmiddelen worden onderzocht, wordt u verzocht om voorafgaand aan de indiening van het onderzoeksdossier contact met de METc op te nemen.
DSpace Open Universiteit: Aansprakelijkheid voor medische hulpmiddelen.
Aansprakelijkheid voor medische hulpmiddelen. Een patiënt, die bij een medische behandeling schade oploopt als gevolg van het gebruik van een medisch hulpmiddel, staat een aantal wettelijke bepalingen ten dienste om zijn schade vergoed te krijgen. Hij kan zich beroepen op niet-nakoming van de behandelingsovereenkomst art.

Contacteer ons